Hi mate, where do you come from? - Reisverslag uit Sydney, Australië van Felice Hofman - WaarBenJij.nu Hi mate, where do you come from? - Reisverslag uit Sydney, Australië van Felice Hofman - WaarBenJij.nu

Hi mate, where do you come from?

Door: Felice

Blijf op de hoogte en volg Felice

20 November 2008 | Australië, Sydney

Felice is DOWNUNDER! Jawel jawel, ondertussen alweer een week in Sydney.
Alweer zaten we in t vliegtuig allemaal niet naast elkaar, maar met een beetje geruil kwam ik uiteindelijk voor Chris terecht. Lachen hoor! Geen oog dicht gedaan, (de spelletjes en de films waren zo leuk). En jaa toen, toen toen...kwamen we in mijn toekomstige thuisbasis voor 8 maanden. STRALEND WEEEEER! (voor diegene die me plagen dat ik geen jas bij me heb).

Ontbijtje gekregen en omdat we nog nooit een zwembad gezien hebben zijn Kevin, Oscar, Chris en ik gelijk het zwembad ingedoken. Sydney moest nog even wachten;) Nja, n geweldig uitzicht vanaf het dak van het zwembad is ook niet verkeerd. We mochten onze backpack op onze kamer droppen. Met 4e op n kamer is wel lachen. Zeker als ik 's nachts weer hele verhalen lig te vertellen in m'n slaap(Alsof ik overdag nog niet genoeg praat:P). Zijn op zoek gegaan naar het Work and Travel kantoor om onze sim kaart en nog wat vouchers op te halen. Gelijk n beeld van Sydney. I like the city very much!!! Alles is lekker relaxed:) 's avonds gratis eten in de 'gaff' gescoord met z'n allen... Ik was echt doodmoe en zou ook echt NIET mee gaan naar de Scubar om nog eentje te drinken, maar ach...kzou Felice niet zijn, als ik toch niet uiteindelijk zou zeggen; okey vooruit, eentje dan:P Ruben, Chris en Kevin hadden besloten dat ik t coolste meisje was, omdat ik toch nog even mee ging. Hole hole hole! Hele dag weer goed:P.

In het weekend met Oscar, Eva, Kevin, Ruben en Chris naar Darling Harbour geweest. Weer n gezellig dagje. 's avonds had ik voorgesteld om voor iedereen te koken. Ai Ai, voor 12 mensen mijn creatie van spaghetti, spekjes en spinazie gemaakt. Wat n ellende dat koken voor zoveel, maar t resultaat was o so good! YES!:D
Ohw maandag was zo'n heerlijke dag(NOT!) Orientatie in het Work en Travel kantoor. Daar was t Freezing cold, allemaal info over bankpassen en weet ik wat voor gedoe. BLEH! Dat de hele dag geregeld. Dat betekent: half dood aan het eind van de middag:( Maar de BBQ bij het zwembad deed goed! Voor het eerst in mijn hele leven een KANGAROO(!!) gegeten! Mmm... n kangaroo burger is best oke(beetje droog en niet veel speciaals). Heb dus nu al in m'n eerste week een echte kangaroo gezien, al wassie dan meer dood dan levend;) De Roomie(roommate) van Chris en Kevin, n sjieke, relaxte Amerikaan vertelde ons over het crab racen @ Scubar! Nou daar moesten we bij zijn natuurlijk. In ronde 2 had ik krabje nummer 19, Robbie(had m naar Rob vernoemd). Dat was n wilde zeg, want hij bracht me naar de 3e plaats! Wat n feest, wat n feest!:D:D Prijs!

Dag erna was t weer stuk beter, zijn we boottripje gaan maken..Harbour Cruise. EINDELIJK (ja ik moet eerlijk bekennen dat ik m nog altijd niet gezien had) de Harbour Bridge en het Opera House gezien. Mooie foto's proberen te maken, wat denk je; was batterij leeg. No worries, Chris, Kevin, Ruben en Oscar waren er ook nog. Hebben n aantal JUMP foto's voor het Opera House, hilarisch gezicht volgens mij. Nog n hele toch gemaakt door Botanique Gardens (daar mag je de bomen knuffelen en met vogels praten, staat op n bord) om naar n punt te gaan waar je Harbour en Opera House er beide op hebt. Sjoen sjoen! In Botanique gardens ga ik trouwens nog keer met goed weer met n boekje in het gras liggen(grassprietjes tellen) allemaal mensen kijken enzo.
Verder die boot op, ik weet niet in wat voor buurt we terecht kwamen, in ieder geval ver buiten Sydney(but it was still Sydney). Bijna de zee op, sjit zeg golven van wel 3 meter hoog. Zorgt tenminste voor beetje spanning in de zaak. 's avonds afscheid genomen van Rob (the American boy). Zo met de gast gelachen. Hij kan nu zeggen: Ik ga naar de Scubar(met Amerikaans accent). Heerlijk!

Nog zoiets MOOIS! It was my lucky day! De premiere voor de film Australia met Nicole Kidman(net gemist) was hier n straat verder dan ons hostel. Ik daarheen met Anne en Anniek. Foto kunnen scoren met Jennifer Hawkens erop(miss universe en nu het gezicht voor een of ander bekend modemerk in AU). Maar t mooie van alles komt nu: we moesten weer doorlopen: dat betekent: zelf over de rode loper, foto voor het premiere bord van Australia, wat je ook altijd in boekjes ziet. YES YES YES!

Gisteren lekker uitgeslapen (ja hoor dat kan hier redelijk in een hostel;) en toen ik aan het ontbijten was kwam Rob (NL) langs het raam gelopen. Nog even op zoek gegaan naar zijn toekomstig appartement, cola gedronken in Hide Parc en naar 1e kaart naar Australie gaan kijken van Abel Tasman. In oud Nederlands geschreven. Jawel lieve vrienden, we hebben hier onze sporen achter gelaten;) Gisteren laatste avond van Ruben:( BOEH.. In Scubar was zo'n Australische jongen uit Sydney aan het zingen. Later nog mee gesproken, bleek hij half jaar geleden voor half jaar in Maastricht te hebben gestudeerd. Hoezo, de wereld is klein? Heb even met m Maastricht doorgenomen. Hij vond de Allah en de Twie Hiere erg gezellig;) Wat n feest van herkenning! We wilden naar de Sidebar(om de hoek), maar we komen buiten: n nood weer, n noodweer! Niet meer normaal. De hele straat stond blank. Wij daar als n stelletje verzopen katten doorheen rennen. Hoe je je met n beetje regen kan vermaken zeg:P.

Vandaag niet veel speciaals. Jullie allemaal mailen en eindelijk dit bericht plaatsen. Het leven in Sydney bevalt me meer dan goed. Om me heen begint nu wel iedereen van de groep weg te gaan. Blanche en Eva zijn deze week al vertrokken, Rob de Amerikaan ook en net afscheid moeten nemen van Ruben, maar die zie ik met Nieuwjaar weer. Fjoew! Jullie horen het wel, het is echt top hier. Leven is relaxed, doen waar ik zin in heb en veel zien. Loop hier zoveel dat is niet meer normaal, heb zelfs de was gedaan (en ja dat is goed gekomen) en af en toe al voor man of 7-12 gekookt(wie had dat ooit gedacht). T weer is anders niet zo geweldig, de ene keer schijnt de zon volop, n minuut later regent t, maar goed, dat mag de pret niet drukken.
Morgen misschien even op zoek om in n hotel te werken in Sydney(zodat ik hier kan blijven) en anders 4 uurtjes hier vandaan op n polo ranch paarden verzorgen enzo... Zolang ik maar met Nieuwjaar in Sydney ben:D

Nou lieve vriendjes en vriendinnetjes, dit was pas een week Sydney. Het voelt alsof ik al veeeel langer weg ben. Op n positieve manier dan:). Ik vind het geweldig om jullie berichtjes te lezen en te horen hoe het jullie in Nederland vergaat. Dus let me know...

Liefs, Felice @ Sydney Australia

ps. Mijn Australisch nummer is: +61405722284... Dus voor alle fanmail: Sms me:D

• 20 November 2008 - 09:20

Marëtte:

Felice,
    Heb je wat van die regen doorgestuurd? het is hier heerlijk grijs en als de weersvoorspelling een beetje klopt (natte)sneeuw in het week-end. We duimen voor een baan in een hotel! verder is hier alles gewoon. Sint is in het land en dus moeten we braaf zijn.

groetjes

Mariëtte, Christian

• 20 November 2008 - 09:39

Audrey:

Heej,

Ik zit hier met een big smile jouw verhalen te lezen. Echt leuk!
    Ben je ook al in dé 'Gay-straat' van Sydney geweest? Oxfordstreet waar jaarlijks de Mardi Gras wordt gehouden.
    Ben benieuwd welke baan het gaat worden.
    liefs Audrey

• 20 November 2008 - 13:07

Jill:

Hee Felice!

3S gemaakt, zozo;)! Het leven in Australie klinkt helemaal geweldig, en wat heb je al veel gedaan in één weekje! Geweldig verhaal, ik kijk nu al uit naar het volgende!

Dikke kus vanuit het koude Nederland,
    Jill

• 21 November 2008 - 14:08

Staschja:

Hello Mate!

Hier live vanuit het OLC Stella Maris College te Meerssen, Mieke en Staschja!
    Het is hier, net zoals bij jou, GE-WEL-DIG! Niet normaal wat je hier allemaal tegenkomt. Gorilla's, Giraffen, Koeien, Buffalo's :D Have to tell you, it's more than great.
    Ook het uitzicht hier is prachtig. Je kunt het je niet voorstellen maar we zullen foto's maken.
    En de geuren hier, we zijn in extase.
    Just kiddin' natuurlijk.
    We zijn ongelofelijk jaloers op jou! En op iedereen om jou heen omdat ze jou mogen leren kennen :)
    Wij doen over een min. of 10 mee aan de nieuwste musical van Joop van de Ende. We hebben de hoofdrol, Mieke de mannelijke :D
    We love you, have fun
    (L)
    Mie en Stesj

• 21 November 2008 - 15:40

Erwin:

Boooh Flies... wat een mooie galajurk op die rode loper! Vanuit een veel te koud, guur, nat Limburg zit ik zó jaloers (ja, bijna echt jaloers) jouw verhaal te lezen. Ga je nog proberen naar een voorstelling te gaan in het opera house?
    Ben benieuwd naar je vervolgavonturen!!!
    Tot later!

• 22 November 2008 - 21:56

Malou:

Heey Felice!

Wat grappig al die verhalen over Sydney, héél herkenbaar! Lekker genieten daar hoor! dikke kus