Beestenbende on the eastcoast - Reisverslag uit Townsville, Australië van Felice Hofman - WaarBenJij.nu Beestenbende on the eastcoast - Reisverslag uit Townsville, Australië van Felice Hofman - WaarBenJij.nu

Beestenbende on the eastcoast

Door: Felice

Blijf op de hoogte en volg Felice

30 April 2009 | Australië, Townsville

Nog 1 nachtje slapen en dan komen Chris en Cyphre! Met die gedachte belde ik nog even met Chris; 'Jaaah... morgen zie ik jullie weer, maar ik moet nu ophangen want Rob zit beneden te wachten en we gaan wat drinken'. 'Is goed Fe, tot morgen'... Zo zat ik onwetend met Rob en mijn drankje aan de bar om opeens op allebei m'n wangen n zoen van 2 mensen achter me te krijgen. SCHRIKKEN! Want terwijl ik nog altijd in de veronderstelling was dat ik de dag erna Sief en Chris bij de bus zou ophalen stonden ze opeens voor m'n neus. Grote verbaasde ogen van mij en 100 keer de woorden; Huh ik snap het niet', waren het resultaat. Wat een verrassing! Ze hadden 's middags al stiekem foto's van mij zitten maken terwijl ik aan het werken was. Ik had al die tijd niets in de gaten. Die avond nog maar een paar keer met m'n ogen geknipperd om zeker te weten dat ik niet droomde:D
Samen met Chris, Sief, Jitta, Alexander, Lara en Rob bij Robs zwembad n BBQ in elkaar geflanst! JAMMIE!
Chris en ik hadden besloten om er de dag erna een uitslaapdag van te maken. Er werd op de deur geklopt(net Sinterklaas) en daar stond Sief met chocoladetaart en Starbucks koffie voor de deur. Lieve Sief kwam ons een ontbijtje op bed brengen en zo werd het met ons 3en een erg gezellige ochtend/middag op bed met taart:D en alweer; JAMMIE!
Pasen is trouwens niet zo pasig als backpacker, maar Sief en ik dachten daar anders over. Chris had bedacht dat hij graag een aap in een dierentuin wilde zijn. Dan kon hij de hele dag lekker liggen, slapen en eten. Terwijl hij nog in bed lag te snurken hadden Sief en ik beneden een mega-luxe Paasbrunch gemaakt. We legden een briefje naast zijn bed dat het om half 12 voedertijd was en dat in de keuken van het hostel de bananen geserveerd werden;) En zo zaten we later met ons 3en andere backpackers jaloers te maken. Voor het eerst in 5,5 maand een croissantje gehad. En 3 maal is scheepsrecht: alweer; JAMMIE!
Verder Sief en Chris Brisbane geshowed, lekker genoten op het strandje van Southbank, samen met z'n 3en en collega's van Beaches wat gaan drinken, mijn steun en toeverlaat in Brissie: Rob gedag gezegd en in n bar werden Sief en ik opgetild door Indiers die door het dolle heen waren. Chris moest ons zelfs zien te redden. Ook Jason Mraz was in Brisbane te vinden en aangezien wij Jason's music wel erg appreciëren, konden we een concert van hem niet overslaan. Waaaah en maar keihard meebrullen met I'm Yours!
Enneuhm...Over uitgaan gesproken, ik wilde nog even iedereen gedag zeggen op het werk en dus zetten we koers richting bar. Chris en Sief hadden van te voren al warme Goon gedronken. Zo gebeurde het een paar uur later dat Chris z'n rijstkorreltjes op straat ging tellen die we eerder gegeten hadden en dat ik hem en Cyphre later persoonlijk in bed kon leggen, omdat dat zelf niet meer helemaal soepel ging. Hilarische opmerkingen waren het resultaat:D Net 3 gekke apen bij elkaar. Wat een bende!
Zo verliet ik met een lach en ook een dubbel gevoel, Brisbane, de stad waar ik ondertussen 2 maanden gewoond heb.

VROEM, VROEM, VROEM!!! Daar vertrok de reis samen met Chris in onze Jucy (Voor een mooie indruk van deze groene vriend kijk op: http://www.jucy.com.au... In volle vaart richting zuiden naar Surfers Paradise, om jawel, te surfen. Een groot drama, want zo'n surfers paradise is Surfers Paradise nu ook weer niet. Een cocktail bij het Hard Rock Cafe was onze beloning. Die avond crossten we weer terug langs Brisbane om dan echt aan onze Eastcoast-roadtrip te beginnen. Al de eerste ochtend ging het mis. Ik gooide een vol glas melk door de auto heen. Dat werd vanaf toen een melkincidentje genoemd.
Samen met Sief zijn we naar Chris z'n favoriete plek gegaan: DE Australian ZOO(bekend van Steve Irwin). Chris voelde zich al helemaal thuis en Sief en ik vermaakten ons ook prima met krokodillen en slangen kijken, fotoshoots met kangaroos, koala's aaien en zelfs olifantjes voeren. Zoveel dieren gezien die we al in het wild hadden gezien, veel sjieker, maar een paar moeten we nog afstrepen van ons lijstje. Dus Chris en ik gaan nog op krokodillenjacht! WOEHOE! Vervolgens Chris mee moeten slepen naar de uitgang omdat hij zoooo graag daar had willen blijven. Na een erg leuke, maar vermoeiende dag was een dag strand even hard nodig. Zo lagen opeens 3 gekke inktvissen op het strand van Noosa te bakken!
Wat is het leven van een backpacker toch vervelend...zucht...:) Noosa, een mooie badplaats met huizen aan het water en hun eigen bootje voor de deur. Hoezo het leven is hier slecht? Chris en ik parkeerden onze Jucy weer op een mooie plaats om te overnachten.

Onze bestemming voor de komende dagen was Fraser Island. Vanaf Hervey Bay vertrokken we met 3 groepen met fourwheel jeeps naar het eiland per ferry. Het grootste zandeiland ter wereld zou voor de komende paar dagen onze slaapplek zijn. Er werd inkopen gedaan voor de komende 3 dagen en we ontvingen ook een lijst met instructies omdat het een selfdrive-tour was. Al snel bereikte ons het bericht dat drie dagen voor ons een groep zo hard gereden had terwijl de zee hun inhaalde en zodoende een paar keer over de kop gevlogen zij. Helaas overleefden 2 backpackers de crash niet. Aangeslagen door dit nieuws hebben wij onze snelheid aangepast. Samen met Denemarken, Engeland en Nederland reden we met onze jeep over de zandwegen dwars over het eiland. Op naar het strand! Een uurtje of anderhalf over het strand gereden met stops bij Eli Creek, een riviertje met zo'n schoon water(ongelofelijk) en bij het bekende Shipwreck van Fraser. Als een paar blije kippen renden Chris, Sief en ik door het zand. Niet richting zee hoor, want dan had je kans dat opeens een haai aan je been zou hangen. Zwemmen in zee was dan ook verboden.
Om 3 uur kwamen we aan bij het beaches kamp waar we buiten ons eten konden klaarmaken en ook een douche konden nemen. Door de jarenlange tenten-opbouw-ervaring van Sief en mij stonden de 2 tenten van onze groep binnen een mum van tijd. Het vlees werd op de BBQ gegooid, de pakken Goon werden uit de koelboxen gehaald en na mooie gesprekken met onze medereisgenoten over waarom wij nu Nederlanders zijn, maar toch Dutch worden genoemd gingen we met een aantal mensen 's avonds op het strand zitten en ongelofelijk veel sterren bekijken. Chris en ik lieten de dronken mensen achter ons en gingen door het donker terug richting tenten, even vergeten dat er toch wel een hoop slangen op Fraser rond spookten.
Dag 2 op Fraser Island begon wel erg vroeg. Om 5 uur ging de wekker. Aaah! We moeten de zonsopgang zien! Als een stelletje half verzopen katten vertrokken we met nog 3 die-hards richting strand en maar wachten. En daar kwam die grote bal dan toch tevoorschijn. FOTO!!!... Snel nog even terug naar bed.
Met een duffe kop in de Jeep gestapt en hoppaaa naar Indiana Head. Eerst een tijdje over het strand gereden en daar stond opeens die berg voor onze neus waarvan we misschien haaien en dolfijnen zouden gaan spotten. Nou niet dus!
En hoppaaa verder naar de Champagne Pools. Rotsen waarover de golven soms heen slaan, waardoor er af en toe weer wat nieuw water uit de zee bij komt. Heerlijk even badderen in het water in de hoop dat er geen haai over de rotsen mee zou komen;)
En JAAAH! richting Beachcamp kwam een dingo ons tegemoet gerend. Het zijn wilde honden (soort wolf) die op Fraser Island leven. En alweer kon een dier dat we zeker nog in het echt wilden zien, van ons lijstje worden afgestreept. Tijdens onze spaghetti-avond kwamen ook nog 2 hongerige dingos rond ons kamp en de tenten zwerven. Leuk hoor, wildlife spotten.
En alsof we al niet genoeg wildlife gezien hadden kwam opeens een of andere dinosaurus-hagedis uit de boom kruipen tijdens ons ontbijt op dag 3 Fraser Island. Later bleek dit een guanna te zijn (hagedissensoort) Op de Steve Irwin manier ging ik dat beestje eens even vangen, maar de laatste meter vond ik hem toch misschien iets te dichtbij komen:P
Onze planning voor deze dag was helemaal in de war geschopt doordat een weg over de rotsen onbegaanbaar was. Daardoor moesten we een mega omweg maken over het eiland om bij Lake Mckenzie en de ferry te komen. Nog een klein stukje over het strand waardoor we een aantal keer door de zee moesten rijden. Goed opletten, maar door onze perfecte drivers ging alles goed. Rijdt vooral niet door de zee waren de veiligheids instructies, maar dit keer was er geen andere mogelijkheid, want van het strand was niet veel meer te zien. Opeens reden we niet meer op het strand, maar op een zandweg dwars door het regenwoud. Super cool al die hoge varens en palmbomen om je heen. Fraser is ook het enige eiland ter wereld waar het regenwoud op het zand groeit. Alweer een zeer mooi feitje! Na een hoop gewaggel en heen en weer geschut door de Jeep kwamen we aan bij Lake Mckenzie. Het strand was nog witter dan wit en het water was nog blauwer dan blauw. Prachtig en heerlijk om na zo'n autorit even in het heerlijke heldere water van het meer te duiken. Helaas moesten we die middag alweer vertrekken richting Hervey Bay. Een paar heerlijke dagen op het eiland gehad!

Sief weer gedag gezegd... Fijn om m'n lieve nichtje hier in Aussie even te hebben gezien en dingen samen te hebben gedaan. Samen met Sief en Chris was het een grote beestenboel. Poeh poeh, soms sprongen we als apen over de bedden en door de kamer van het hostel en Chris heeft zelfs in de gordijnen gehangen. Nu samen met Chris verder met de Jucy om onze beestentocht te vervolgen. Op jacht naar krokodillen, slangen en ander beestig iets. Ondertussen zijn Apie Chris en Olifantje Felice al n aantal plaatsen en heel wat kilometers verder. Hebben we op geweldige slaapplaatsen gestaan en veel nieuwe avonturen beleefd. Zijn jullie nu heeeeel nieuwsgierig? Lees dan over een aantal dagen mijn volgende verhaal...

Veel liefs, Fe

ps. Nogmaals dankjewel voor alle leuke berichtjes die jullie steeds op mijn site zetten. Ik lees ze met veel plezier.

pps. JAWEL JAWEL dames en heren... het is vandaag koninginnendag. Dat betekent FEEST in Nederland. Maja, in Australia konden we dit natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Bekijk daarom het filmpje bij dit verhaal, special made by Chris & Felice. Mis het niet;)

• 30 April 2009 - 05:33

Chris:

Wat een leuke avonturen maak jij mee Felice, ik ben er gewoon haast jaloers op! Doe je wel voorzichtig met rijden en de wilde dieren? Nou geniet er maar verder van en ik kijk uit naar je volgende verhaal en doe de groetjes aan Chris

Kus....Chris

• 30 April 2009 - 12:16

Anne:

Hai lieve schat,
    jullie zijn toch een stelletje mutsen bij elkaar; geweldig!
    Heb beiden filmpjes bekeken, erg leuk evenals je verhaal.
    Gelukkig dat jullie dat touren overleefd hebben!!
    Dikke kus

• 01 Mei 2009 - 09:59

LILY:

FELICE ik lees en kijk me de ogen en oren uit . Geweldig wat je allemaal mee mag maken. Geniet er van wandt de tijd gaat vlug voorbij jammerhe. Je berichten en je foto'szo gezellig om te zien we genieten.
    Heel veel GROETJES van de bups uit ULESTRATEN DOEIIIIIIIII

• 01 Mei 2009 - 10:18

Patrick:

Hey Felice & Chris,...

Jullie moeten naar Hollywood! Prachtige ontknoping van een schitterend filmpje!

Ga zo door! ;)

laterz en tot snel!

• 01 Mei 2009 - 10:26

Audrey:

Heej mate,

Wauw weer een leuk verhaal. Dat filmpie van K.D. hahahaaaaaahhaa. Helaas is het hier in niet zo goed gegaan. Maar dat verhaal zul je al wel gehoord hebben.
    Fraser Island is mooi hè. Hebben jullie eigenlijk ook nog wild aan het strand gekampeerd? Gelukkig hadden jullie geen last van de horse flies daaroo.
    Meid doet me goed om te lezen dat je zo geniet.

liefs Audrey

• 01 Mei 2009 - 14:12

Lisanne:

Hahaha te gek dat Queens Day filmpje :P! Enjoy Aussie!x

• 03 Mei 2009 - 17:32

Jill:

Hee Felice!

Alweer een leuk verhaal, en wat zitten er weer een paar mooie foto's tussen!

Veel plezier & tot snel!

Liefs

• 04 Mei 2009 - 16:57

Simone M:

whaaa felice!
    jouw berichtjes zijn echt super haha.
    Ik zou het je zo over 2 jaar na willen doen, die hoogtepunten wil ik ook wel allemaal beleven zeg!
    Heeel veel plezier nog daar! & geniet ervan, de tijd gaat snel!

Kus, Siem

• 04 Mei 2009 - 16:58

Simone Mensink:

whaaa felice!
    jouw berichtjes zijn echt super haha.
    Heeel veel plezier nog daar! & geniet ervan, de tijd gaat snel!

Kus, Siem

• 06 Mei 2009 - 09:47

Sabine:

HI Felice,
    Gelukkig heb je alle "wilde" beesten overleefd. Nu met het apie verder. Leuk om jou verhaal te lezen en op te merken dat jij de avonturen enzo weer op een andere manier beschrijft dan Cyphre...echt lachen. Iedereen ervaart het toch op z'n eigen manier. Leuke foto's ook. De nichtjes eventjes samen in dat verre aussie. Reis lekker verder en heb nog veel plezier met alle dieren die nog gaat zien.
    Maar let op...Steve Irwin dacht ook dat hij alles aan kon! Maar met apies kun jij in ieder geval al overweg, het begin is er :)Ik dacht trouwens laatst dat ik een slang zag in de tuin, maar dat bleek een doodnormale piering te zijn...ha ha, tsja wij hebben hier niet zoveel fauna:(

Have lot's of fun and be carefull.
    Ciao

• 06 Mei 2009 - 20:39

Maud Dupont:

Hoi Felice, wederom geweldig om te lezen.
    Het filmpje van Koniginnedag heb ik samen met Anne bekeken, hoe verzinnen jullie het!

Ik verheug me nu alweer op je volgende bericht.
    We tellen af totdat je terug komt.
    In het tijdschrift Hospetality staat een berichtje over de prijs die L'empereur ontvangen heeft. Foto heb je al van Wim gekregen.

lieve groet van ons allemaal! xxx

• 07 Mei 2009 - 06:28

Rob:

Hey!!

Topverhalen! Moest toch een keer ff checken en heb dubbel gelegen om je verhalen en je laatste video! Leuk om het zo vanuit jou kant te ervaren! Tja koninginnedag, eigenlijk had je met je jucy ff terug moeten scheuren naar Brisbane, we hebben het hier groots gevierd! Ik heb nog nooit zoveel Nederlanders bij elkaar gezien haha. Ik zit nu zelfs in bestuur van een vereniging waarbij we activiteiten gaan organiseren voor de lokale nederlanders...:) Verder heb ik weer wat backpackgroepen over de vloer gehad voor de welbekende barbie in de achtertuin, waaronder me nichtje. Ik zou daar eigenlijk wat mee moeten doen haha. Nog heeeeeel veel plezier, kijk uit naar je volgende verhaal en doe Chris de groeten! We bellen nog wel een keer!

Hug van je Brisbane Mate!

• 07 Mei 2009 - 06:36

Rob:

oh en uh

Leuk!

• 08 Mei 2009 - 08:17

Fam. Stijnen Ferrer:

Hey Lieve Felice,
    alweer schitterend foto´s en spannende en leuke avonturen van jullie!!!!...heel veel genieten en veel plezier nog in Australie, dikke kus van yanoa en papas!!!

• 10 Mei 2009 - 18:39

Mama:

Ha lieve Felice,
    Bedankt voor het leuke begin van moederdag!!! Mooi meegenomen dat ik erna nog in slaap viel!!!
    Veel liefs,
    je liefhebbende mama.

• 11 Mei 2009 - 09:49

Roel:

Hey Felice,

ik zie dat je het nog steeds enorm naar je zin hebt en ik geniet met je mee als ik de foto's zie.
    Ga zo door ;)

x Roel

• 11 Mei 2009 - 09:49

Roel:

Lekker orgineel, dat ga zo door, zie ik net.....