Gracias Santiago por todo!
Door: Felice
Blijf op de hoogte en volg Felice
04 Juli 2012 | ,
En wat heb ik genoten! Een half jaar dat voorbij is gevlogen! Het leek altijd zo ver weg en opeens zit je dan toch je laatste waarbenjij.nu vanuit Santiago te schrijven. Santiago, de stad die m’n thuis is geworden, de stad waar ik de meeste leuke, grappige, minder leuke dingen heb meegemaakt, de stad die ik lief heb. Santiago Gracias! Gracias dat ik je mocht leren kennen! Dat je me door je mooie parken hebt laten lopen, je bezienswaardigheden minstens 10x hebt laten zien, dat je in al die maanden zo vaak het zonnetje hebt laten schijnen, je bergen die ik in het begin al zo mooi vond nu ook wit hebt gekleurd, je me het Zuid Amerikaanse stapleven in Bellavista hebt leren ontdekken. Je me vaak terremotos hebt laten drinken in la Piojera, van de kleuren en geuren in La Vega en Mercado Central hebt laten genieten, even als je prachtige uitzichten vanaf Cerro san cristobal en Santa Luctia!
Gracias Santiago, dat je zo midden in het mooie Chili ligt, dat ik even een weekendje naar Mendoza kon gaan om dronken op de fiets te zitten na het zien van alle wijngaarden, dat ik het de strand en de berglucht bijna tegelijk kon opsnuiven (als ik maar weg was uit de smog in de stad), dat je bus systeem zo geweldig is dat de nachtbussen met liefde werden genomen om nog meer van het land te zien, dat ik nog een keer kon surfen in Pichilemu, dat ik de vulkaan ‘net niet’ kon beklimmen in Pucon waardoor ik wel op een op holgeslagen race paard terecht kwam, dat ik zo makkelijk vanuit de grote stad het vliegtuig naar het zuiden kon nemen, om daar toch even naar je buurland te ontsnappen, dat ik me een beetje meer in Europa mocht voelen door het Duitse Puerto Varas, dat je in een land ligt met bergen, stranden, regenwouden, woestijnen & gletsjers.
Gracias Santiago dat mensen thuis of ergens anders op de wereld kaartjes richting jou konden sturen, dat je me zo ver weg liet zitten dat ik weer besefte wat ik thuis heb, dat jij ook Youtube hebt waardoor ik een geweldig filmpje van vrienden & familie kon ontvangen, dat ik soms ook niets hoefde te doen en wel uren verliefd achter skype kon zitten praten en zwaaien met Chris, dat je m’n vader en moeder Facebook hebt uit laten vinden, dat ik bij jou het nieuwe vriendje van m’n zusje via de computer kon ontmoeten, dat zelfs echte handgeschreven brieven van Bomma bij jou aankwamen, dat ik vanuit jou basis met Australie, Afrika, America, Zuid Amerika en Asia contact had om ff te vragen hoe het leven van mijn medestudenten ervoor stond, dat je me zoveel lol liet hebben maar toch m’n vrienden, familie en vooral Chris zo liet missen!
Gracias Santiago voor het bouwen van een gebouw waar later een hostel in kwam. Een hostel naar jou vernoemend. Santiago Backpackers, waar ik minstens 45 uur per week te vinden was, waar we feestjes hebben gevierd, waar we gelachen hebben om Bea die weer eens uitschreeuwde: ‘Que rico’, als Lita of Blanca lunch had gemaakt, waar ik de meeste geweldige verhalen van backpackers heb gehoord, waar ik nog meer ben gaan verlangen naar het reizen, waar we hebben gezorgd hebben dat het hostel er nog beter uit ging zien, waar we avonden lang wijn hebben zitten drinken, waar Nora en ik Ari nat spoten toen we het zwembad moesten vullen, waar vaak zat gratis eten van backpackers kregen die dingen over hadden, waar ik zelfs Portugees aan mijn woordenboek toevoegde, waar ik in het donker zou weten waar alles staat en ligt, waar ik, jawel, ook gewerkt heb;) waar ik eindeloos facturen in de computer voerde en financiën analyseerde, waar ik gevloekt hebt omdat Excel niet meewerkte, waar ik het toch zo irritant vond dat Brazilianen en Peruanen alles van te voren in een e-mail moeten vragen, waar ik aardig wat overuren aan m’n lijstje heb toegevoegd, waar ik de opdrachten van school het liefst gelijk in de prullenbak had gegooid, waar ik de concurrentie bespioneerde, waar ik een marketing plan van 10 pagina’s naar 45 wist te bouwen, waar ik vast geplakt aan m’n bureau stoel er achter kwam dat een kantoorbaan 38 uur per week niks voor mij is, waar ik discussies en goeie gesprekken met Ari voerde over wat beter kon, veranderd of aangepast moest worden, waar ik gigantisch veel heb geleerd, waar ik de kans kreeg om af en toe de ‘manager’ uit te hangen, waar ik geweldig leuke collega’s heb gehad, waar ik m’n creatieve kant liet zien en een backpack krant voor op de wc bedacht, waar ik de leuke en minder leuke kanten van het hebben van een eigen bedrijf leerde kennen, waar ik in totaal maar 1 nachtje zelf heb geslapen, waar ik de meest geweldige gasten heb gehad, waar ik de meest onuitstaanbare gasten heb gehad, waar Sandi, Natalia en ik huwelijksaanzoeken hebben zitten kijken op Youtube toen de baas er niet was, waar we door de gangen gedanst, gefietst en gerend hebben, waar ik echt een geweldige stage tijd heb gehad!
Gracias Santiago voor de vrienden die ik leerde kennen, Ari, m’n baas, huisgenoot en vriend tegelijk, Bea, mijn half Chileens, half Fillipijns, half Duits beste vriendinnetje, Natalia die ik de eerste week eigenlijk niet mocht maar daarna goede vriendinnen werden, Lea die de yoghurt voor de gasten in de asbak deed omdat ze dacht dat t n kom was, Lita die onze 2e mama voor ons allemaal was en goed voor ons zorgde met eten in het hostel, Blanca die altijd met n grote lach t zelfde deed, Erica die constant zong: ‘Felice Felice Felice’ als ik aan kwam in het hostel, Rodrigo die altijd aan het lachen was om alles en me altijd nog ff moest melden ‘behave properly!’ Tamara die me alles bijgeleerd heeft in het hostel, Cata, die vaak aan het breien (super hip hier) was achter de receptie, Patricia, m’n Spaans lerares die me aardig wat Spaans heeft bijgebracht, Barbara, die ons uitnodigde voor haar strandhuisje, Nacho, die wist wat dansen was, Adrian, Pubcrawl staff, die op m’n laatste avond Pubcrawl aan iedereen liet weten dat een goede vriendin weg ging; ‘Felice maak wat van je laatste avond’, Claire, Tom en Koen die ervoor zorgde dat er toch een beetje Nederlanse sfeer in Santiago was. Gelukkig heb ik van de meeste afscheid kunnen nemen tijdens een super despedida (afscheids feestje) op het dak van de appartementen met uitzicht over heel Santiago! Een BBQ, cadeautjes en super lieve woorden van iedereen! Een avond om niet meer te vergeten!:)
Gracias Santiago dat ik mocht komen, dat ik je mocht ontdekken en dat ik door jou nu al deze mooie ervaringen kan opschrijven en blijven koesteren. Gracias Santiago! Tu me dio un tiempo maravilloso! Un tiempo que no se olvide pronto! Nos vemos en el futuro! Gracias por todo!
04 Juli 2012 - 03:53
Lydian:
Mooie worden Felice! Geniet ervan meis! -
04 Juli 2012 - 03:54
Lydian:
woorden, bedoelde ik dus haha!
Tot snel xxxx -
04 Juli 2012 - 07:47
Anouk:
Hoi fe!! Wat een leuk laatste verhaaltje!! Mini samenvattinkje :D wat een leuke tijd!
Maar ook heeel fijn zeker dat je terug komt straks, eindelijk Chris en de rest weer zien!
Geniet van je laatste dagen daar! X nouk -
In een woord; GEWELDIG!
Liefs -
04 Juli 2012 - 10:31
Dominique :
Heel mooi verhaal, Felicke! Ik kan niet wachten tot de 21e. :)
Pasarlo bien en Bolivia y Argentinia! xxx -
04 Juli 2012 - 13:47
Stéphanie:
Een mooie terugblik op een geweldige tijd! Geniet nog van het rondreizen en dan kun je je langzaam verheugen op de terugreis naar Nederland!
Liefs Xx Stéphanie -
04 Juli 2012 - 19:18
Koomansjes:
Tof geweldig super verhaal , over wat jij allemaal hebt meegemaakt, beleefd, ervaren! Geniet nog even, we zien je heel snel en kunnen niet wachten!
Liefs knuffels van ons maarten tamara en ivan dikke kus!! -
04 Juli 2012 - 23:34
Kryschja:
Felice!
WAUW! Wat een verhaal! De manier waarop jij schrijft geeft duidelijk weer dat jij genoten hebt, daar hoeven we ons gelukkig geen zorgen over te maken :). Je enthousiasme laat me gelijk weer terugdenken aan mijn reis... Geweldig wat je allemaal meegemaakt hebt en hoeveel verschillende mensen je hebt leren kennen. En zoveel geleerd, zoals je zelf al tegen mij zei: Dit neemt niemand je meer af!
Geniet nog even van de laatste 16 dagen!!!! En, alles voor de waarbenjij.nu verhalen he ;).
Enjoy life!! xxx
Kia kaha (voorals je die nog kent :) ) -
05 Juli 2012 - 12:42
Maud Dupont:
Jammer, jammer dat het weer voorbij is. Ik geniet zo van jouw verhalen Felice.
Ik kan mij voorstellen dat je genoten hebt.
Natuurlijk mis je het thuisfront en Chris, maar het weegt niet op tegen alle mooie en nieuwe ervaringen die je opdoet.
Geniet nog even van je vakantie en bereid je voor op een warm onthaal in Nederland.
Hoop je gauw weer in het Limburgse te begroeten.
Dikke kus Maud. -
05 Juli 2012 - 13:36
Lily Uit Ulestraten:
Felice wat is het weer geweldig.
Wat zal ik dit weer missen als je weer thuis bent! Laat me voorlopig nog maar even genieten
Weet je wat ik ben aan 't doen nu de was, de tuin, vlambeschermers met spoed ( weet je nog van vroeger die maakte ik ook wel bij jullie. Alle bedden lekker fris opleggen Kimberly en Dylan komen straks terug van 'n kleine vakantie met hun moeder en dan landen ze weer bij Bert.
dat vind ik zelf ook leuk en gaan we hier vakantie vieren met ons viertjes.
veel groetjes en geniet er van , tot hoors of tot ziens.
Lily. -
05 Juli 2012 - 14:18
Marije:
Wat een belevenissen! Ik ben benieuwd hoe wij NHTV-ers het 4e jaar in gaan met zo veel ervaringen erbij! Que lo pases lindo el viaje! Y tal vez, te veo en Rosario :)! Besos! -
06 Juli 2012 - 08:52
Tom:
Wauw wat een gebeurtenis, hoop dat de mooie dingen beter bijblijven dan die "filmscene".
Wel een heel mooi dank woord, en als ik dit zo lees achter mijn computertje in Nederland denk ik hmmmmmm wat was dat een heerlijk land.
Leuk dat we jou hebben mogen ontmoeten en wie weet zien we elkaar nog eens.
Al gok ik dat je volgend jaar vast wel weer ergens anders in de wereld bent?!?! -
06 Juli 2012 - 10:05
Miriam:
Hey felice,
Dit lijkt op een horror-film. Zo blijkt maar weer dat je in nood dingen doet waar je normaal gesproken van zou gruwelen.
Leuke samenvatting van je geweldige reis. Alweer een ervaring voor het leven erbij. Geniet nog even van je laatste daagjes en laat je lekker verwennen bij thuiskomst.
groetjes
Miriam -
09 Juli 2012 - 12:08
Claire:
Prachtig verslag! Moet je echt iets mee gaan doen hoor met die schrijfkunsten van jou!
Het begin was een beetje eng maar daarna werd ik weer even meegenomen terug in de tijd, die mooie tijd daar in Chili!! Ik vind het ook leuk dat ik jou daar heb leren kennen :-)
Geniet nog van je reis! -
09 Juli 2012 - 18:57
Sabine:
Felice, Gracias voor je leuke verslagen, waardoor we hier een beetje een indruk kregen hoe het je verging en wat je allemaal beleefde. Over twee weekjes zien we elkaar weer, en daar verheug ik me op :) Geniet nog van je vakantie en tot gauw. -
17 Juli 2012 - 13:08
Jill:
Hoi Felice,
Zoals gewoonlijk ben ik weer veel te laat om je berichtjes te lezen... Daarom nu maar even stiekem op het werk, haha. Wat een mooi en ook zielig verhaal! Wat moet het een onwerkelijke avond zijn geweest, maar wat hebben jullie je knap weten te redden.
Het verhaal is echt een ode aan Santiago geworden! Ik hoop dan ook dat ik het zelf een keertje mag gaan bezoeken, je verhalen hebben me enthousiast gemaakt!!
Tot snel guapa. Un beso grande,
Jill