Schoonheid van het reizen
Door: Felice
Blijf op de hoogte en volg Felice
14 Juni 2012 | ,
Inchecken in een hostel en gelijk maar vragen voor een tour naar de gletsjer. Dat werd moeilijk, want het was laag seizoen, maar daar had meneer de hosteleigenaar wel een oplossing voor. In de keuken zaten namelijk misses Argentina, misses Mexico and mister Ierland hun plannen voor de volgende dag door te spreken. In de 5 minuten dat ik in het hostel was werd ff geregeld dat ik mee kon in hun gehuurde auto. Dat moesten we inluiden met een drankje in een kleine verborgen taverne waar een Cubaanse jazz bandje speelde. Een donkere man die zong, mensen genoten van de muziek aan kleine tafeltjes en een paar Argentijnen die spontaan begonnen te dansen. Heerlijke avond! En zo brak de dag aan dat ik met mijn fonkel nieuwe vrienden op naar de Tornador gletsjer ging. 50 kilometer dirt road werd afgewisseld met stops aan meren die zo blauw waren als het Facebook logo. En zo vervolgde we onze tocht met een hoop gelach, gezang, stiltes, genietend van het uitzicht! De prachtige grote berg vol met sneeuw en ijs kwam steeds dichter bij. We stopten aan de voet van de gletsjer waar ijsschotsen in het water dreven. Dat was nieuw voor me en zooo indrukwekkend! Natuurlijk moesten we ook nog 50 km dirt road terug en nog snel een waterval meepikken voordat het donker werd! Moe maar voldaan kwamen we weer bij het hostel aan.
De volgende dag ging ik alleen op pad. Als eerste stond een uitzicht punt op het programma. Lift of lopen? Lopen natuurlijk! En daar ging ik, door het bos de berg beklimmen, om uit te komen op een uitzicht punt over het meren district. Een gebied dat zich verspreid over Argentinië en Chili. Ik kon wel blijven kijken hoe de wolken en de zon de kleur van het water deden veranderen. De stilte, de bergen, het water. Wat heeft Pachamama (moedernatuur) toch mooie plekken op de wereld gecreëerd! Op de terug weg stopte ik op bij een andere mooie plaats, het chocolade museum! Ha! Dit was mijn kans om Dominique wat bij te leren over de geschiedenis van de chocolade in plaats van alleen maar de smaak te kennen;) Bariloche is namelijk erg bekend voor zijn chocolade. Nog zoiets typisch voor deze mooi wintersport plaats zijn de Sint Bernards honden! Rond lopend over het pleintje kwam ik papa Sint Bernard en zijn zoontje Pépé tegen! Oohhhh wat had ik die graag mee in mijn backpack genomen! Tijd om afscheid te nemen en nog even door het stadje te struinen dat ook iets weg had van een Duits of Oostenrijks plaatsje. Mijn vrienden van de dag ervoor hadden me ondertussen al terug verwacht in het hostel en voor me gekookt. Zo stond er een heerlijke verrassings maaltijd op me te wachten toen ik terug kwam. Etend, wijn drinkend en met open mond luisterend naar een Amerikaan van een jaar of 55 met indrukwekkende verhalen kwamen we de avond wel om.
Zin om weer 7 uur in de bus terug richting Chili te zitten had ik niet echt. Bariloche, zijn omgeving en de mensen die ik daar had leren kennen bevielen goed. Maar als backpacker wil je meer zien van de wereld! Dus op naar Puerto Montt om daar een bus te pakken naar het nabijgelegen Puerto Varas, een stadje bekend om zijn Duitse tradities. Gelukkig was het weer ook bekend: regen, regen, regen! Al snel had ik het mini stadje verkend en omdat ik eruit zag als verzopen kat mocht ik mezelf wel trakteren op Deutsche kuchen met chocolade melk!
Gelukkig stond de volgende dag wat meer actie op het programma! Zo ging ik met een gids en een Braziliaan een tocht maken door een soort regenwoud dat aan de voet van de vulkaan Osorno lag! Met een bootje werden we afgezet op dit eiland en liepen we een aantal uur over lava, jawel, in de regen! Maar niks en niemand die mijn vakantie kon verpesten! 5 dagen vrij gehad, 5 dagen in het zuiden gereisd, 5 dagen lang alleen maar prachtige natuur gezien, 5 dagen lang genoten van de stilte (ja dat apprecieer je als je in Santiago woont), en gezellige, interessante, inspirerende mensen leren kennen!
En zo werd het weer tijd om op stage mijn schoolopdrachten af te maken, de financiën en het marketing gedeelte van het hostel te analyseren en vervolgens adviezen te geven of aanpassingen te maken, een maandelijks rapport te schrijven voor de partner van Ari, leuke dingen te doen met gasten en collega’s dingen leren die ze moeten kunnen als ik weg ben. Ik heb me nog geen moment verveeld in al die weken dat ik aan het werk ben, het is druk genoeg. Samen met de drukte van de stad (wat ik ook leuk is), is het af en toe toch ook fijn om er even tussen uit te gaan om de frisse lucht op te snuiven ipv alle smog. Daarom was ik blij dat ik werd uitgenodigd om met Bea (Duitsland), Barbara (Chileens), Rogier(Nederlands), Hamerson (USA), naar El Quisqo te gaan, waar de ouders van Barbara een huisje hebben. Een klein schattig huisje, met uitzicht op zee was een weekend het onze! Gezellig samen gegeten, kaartspellen gespeeld voor de openhaard, strandwandeling gemaakt, met z’n 5e in een bed tv gekeken (het was zooo koud!) en het grootste zwembad ter wereld bezocht! Heerlijk! Niks moest, alles kon!
Ik hou van reizen! Ik hou van elke nieuwe ervaring! Ik hou van het leren kennen van nieuwe mensen met elk hun verhalen! Ik hou van andere culturen, andere landen, verborgen plekken ontdekken, het primitievere leven, een andere manier van leven! En het leuke van reizen is dat je toch ook af en toe iets Nederlands nodig hebt. Zo werd koninginnendag hier goed gevierd, potjes monopoly gespeeld met Claire, Tom en Koen en het EK samenhorigheid gevoel gecreëerd in Santiago door met een man of 80 de wedstrijden te kijken (over de uitslagen heb ik het vandaag maar niet).
Wat ook mooi is aan reizen is dat je beseft wat je thuis hebt. Dat je mensen mist. Dat mensen thuis jou missen! Een vervelend gevoel, maar het is ook weer goed om te missen en gemist te worden. Alleen had ik niet helemaal verwacht dat zonder dat ik het wist een filmpje voor mij in elkaar werd gezet door mijn lieve vriendje! Een filmpje waarin wel 25 vrienden en familie gek deden, feest bouwde, met borden ‘Felice’ rondzwaaide, ballonnen in de lucht gooide en opnieuw Carnaval vierde! Ik zat vol verbazing naar het filmpje te kijken, ik heb er keihard om gelachen, maar ook zeker een traan om gelaten! Ja het deed en doet me echt wat! Ik weet in ieder geval dat ik echt het liefste vriendje, de gekste vrienden en de gezelligste familie heb! Nogmaals, ontzettend bedankt allemaal! (voor diegene die nieuwsgierig zijn: http://www.youtube.com/watch?v=D8lPM-qle1k)
Reizen is mooi! Het vervelende is dat er ook weer een keer weer een einde aan komt, maar het leuke daarvan is om weer thuis te komen… Nog maar 2.5 week in Santiago. Dan nog 3 weken door Chili en Argentinië reizen. Nog maar 5.5 week voordat ik weer op Nederlandse bodem sta...en ja daar komtieeee… Wat gaat de tijd toch snel!
14 Juni 2012 - 07:29
Mariëtte:
Goedemorgen Felice,
Heerlijk zo te reizen, te genieten, te ervaren. Ja moeder aarde is mooi en de meeste mensen aardig. laten we daar in al ons gekanker over ''Hoe slecht het is, wordt en gaat"toch maar aan denken. voor wie het wil en kan zien, zoals jij is er veel gratis te halen, zomaar gegeven door moeder natuur. Tot snel maar geniet van jouw laatste weken en voorlopig laatste indrukken van dit fascinerende werelddeel.
Mariëtte en Christian. -
14 Juni 2012 - 10:19
Annemarie:
Hey Felice
Wat schrijf jij toch ontzettend leuk! Ik geniet echt van je verhalen. Veel plezier nog de laatste weken!
Groetjes
Annemarie -
14 Juni 2012 - 12:42
Stéphanie:
Hee Felice,
Wat een leuk verhaal weer! Super dat je even ertussenuit kon voor weer een reisje. Het klinkt als een vermoeiend tripje maar wel heel indrukwekkend, mooi en gezellig, zeker de moeite waard! Er is ook niets leukers dan nieuwe plekjes ontdekken op deze mooie aardbol! Geniet er nog van de laatste weekjes maar ik kan ook bergrijpen dat je weer heel graag alle mensen wilt zien uit het filmpje en vooral dat lieve vriendje van je! Super leuk en lief!
Liefs Xx Stéphanie -
14 Juni 2012 - 13:11
Jill:
Lieve Felice,
Wat een mooie foto's! Ik ben er gewoon een beetje sprakeloos van, wat een mooie natuur! Ik begrijp heel goed dat je Pepe mee naar huis wilde nemen. Misschien kun je je ouders nog overhalen na het laten zien van een paar leuke foto's?!
Geniet nog van je laatste paar weken in het hostel & van je reis! Voor je het weet sta je weer met beide voeten op Nederlandse bodem!
Dikke xx -
14 Juni 2012 - 15:31
Niki:
Ahhh leuk!!! inderdaad is t alweer bijna voorbij. Toen je begon leek t vast lang, nu terugkijkend, lijkt t maar een paar dagen geleden dat je naar Santiago vertrok. Nog even en dan weer lekker feesten in Breda! Geniet van de laatste weken Santiago en vooral van de welverdiende vakantie daarna ;)
xxxxs -
14 Juni 2012 - 17:58
Britt:
Oh Felice, wat maak jij toch allemaal mooie avonturen mee, en wat geniet je ervan :)! Erg leuk zeg! Geniet ook nog van je laatste 5.5 week, want ze zijn inderdaad heel snel om! Maak er nog iets moois van!
xx Britt -
14 Juni 2012 - 18:23
Maud Dupont:
Weer erg leuk. Ik heb nog wel wat wol en breinaalden liggen. Als je de bomen in jullie tuin wilt aankleden.
Nog veel plezier de komende weken en kom weer heel thuis.
Lie ve groet maud. -
14 Juni 2012 - 20:24
Miriam Bruls:
Hey Felice, alweer een fantastisch verhaal.De foto's zijn echt geweldig, wat heeft de wereld toch veel mooie plekjes, daar moeten we zuinig op zijn. Volgens mij wordt hetecht tijd voor een hondje :) voor jou,Pépé is inderdaad ontzettend leuk. Geniet nog maar van die laatste weekjes dat je er bent. Alweer een hele ervaring rijker waar je in je leven heus nog wel een s je voordeel mee kunt doen.
Veel plezier en groetjes Miriam -
15 Juni 2012 - 18:12
Patrick:
Hey Felice!
Geniet nog van je laatste weken! Van het werken en het reizen... weer een hele ervaring natuurlijk die je straks meeneemt.
Groeten Patrick -
16 Juni 2012 - 18:04
Francette En Will.:
Lieve Felice. Ik ben nu al 2 uren bezig om al je reisverslagen te lezen en de foto's te bekijken, ben erg onder de indruk wat je allemaal meemaakt, geniet nog maar, want de tijd is nu snel voorbij. Wat jammer dat ik nu pas reageer op al je verslagen, had ik het maar eerder gedaan, maar ja ik hoorde veel van papa en mama en natuurlijk van will, want hij volgde al je reisverslagen en was vol lof over wat je allemaal meemaakte, we zijn erg trots op je! Het zal je misschien wel tegen vallen als je weer in Nederland bent, met dit koude weer, maar ja het heeft toch ook zijn charme. Volg je ook de voetbalwedstrijden van Nederland, zo niet dan mis je niet veel, want het is waardeloos wat ze ons laten zien, maar ja ze worden toch kampioen als je de kranten lees en de t.v. programma's bekijk.
Waar je nu bent is toch een fantastisch werelddeel en ik geniet en leer veel van al je verslagen en indrukken van dit werelddeel, want je bent nooit te oud om te leren.
Lieve Felice ik ga nu lekker eten, want Will kookt heerlijk, dat weet je wel en wij hopen je gauw weer te zien en te knuffelen en al je verslagen zelf te horen vertellen.
Dag lieverd en ik kijk de laatste weken spannend naar je verhalen en zal er zeker op reageren, de schade kan ik niet meer inhalen maar ik probeer het een beetje goed te maken.
Eine dikke poen.
Vaan Francette en Will. -
17 Juni 2012 - 19:39
Marije:
Gaaf verhaal Felice, en weer van alles gezien! SUPER he, reizen! Gotta love it! -
18 Juni 2012 - 02:36
Kryschja:
Ola chicka! Como es tas?:D
wat een geweldig verhaal alweer, en heerlijk dat je na al dat reizen nog moeite hebt met vliegtuigen (klinkt me bekend in de oren!:p).
En je hebt gelijk, reizen is heerlijk! De mensen, culturen, talen, ervaringen, dingen die je ziet, noem maar op! Het is geweldig. Maar inderdaad heb je af en toe ook iets NL's nodig... Ik moet zeggen dat de speculaasjes 't bij mij erg goed gedaan hebben!:)
Maar zo zit de tijd er voor jou ook alweer bijna op... Time flies when you're having fun! Dus geniet nog maar even, nu het nog kan, want je gaat t allemaal weer heel erg missen!
Heel veel plezier nog en kijk uit naar je volgende verhalen waarin je over je avonturen vertelt!:)
Liefs xxxxx -
21 Juni 2012 - 15:55
Anne:
Wie houdt er niet van reizen!?!
Heerlijk dat jij zoveel kan zien/doen/meemaken/ ruiken etc.
Over een paar dagen weer zo'n mooie reis op de planning.
Geniet van de laatste dagen Santiago, kijk nog eens naar de lucht voordat je gaat, die zie je nergens meer op die manier..
Succes met afscheid nemen!
Dikke kus -
27 Juni 2012 - 13:01
Francette En Will:
Hi Felice.
Nog even en dan ben je weer thuis. Wat gaat de tijd toch snel, het was hier winter toen je vertrok en nu is het hier "ZOMER " als je weer aankomt. We zijn zaterdagavond naar het conzert van André Rieu geweest, niet op het Vrijthof veel te duur € 90,- per persoon, maar op het Amorsplein, heel gezellig, prachtig weer 22 graden, groot beeldscherm waarop je alles kon volgen, zo is het eigenlijk ook op het Vrijthof. Op het einde was het werkelijk carnaval, iedereen danste en zong mee,we hebben ook nog Nicolle en Jeune gezien die zaten er ook.
Geneet noch de letste daogen en kom good thoes.
Sterkte met het afscheid nemen van je vrienden.
Een hele en leuke vakantie nog 24 dagen en dan ben je weer terug bij je lieve vriend Chris en andere vrienden, hopelijk horen wij er ook bij, niet te vergeten Jhon . Danielle en Dominique.
Veel lieve knuffels.
Francette en Will.